Svečias iš Ispanijos pasidalino patirtimi kaip išlikti sėkmingu krizės metu

Ispanija – viena iš daugiausiai turistų pritraukiančių šalių Europoje ir kadaise buvusi pagrindine paieškos kryptimi darbui ir naujoms galimybėms. Tačiau pastarųjų metų Ispanijos nedarbo statistika kitataučių nežavi, o ir ispanai vis dažniau ieško geresnių darbo sąlygų svetur.

Ignacio Ibarra Mendoza yra sėkmingas 27 metų finansų specialistas, dirbantis vienoje didžiausių įmonių Ispanijoje ir vienas iš startuojančio verslo įkūrėjų šalies sostinėje Madride. Festivalio „Primavera en español“ svečias, į Lietuvą atvykęs specialiai dėl šio renginio, balandžio 22-ąją studentams pasakojo kaip sėkmingai įkurti verslą Ispanijoje net sunkiausios krizės metu.

Paskaitoje I. Ibarra Mendoza apžvelgė Ispanijos ir Lietuvos nedarbo lygį, pateikė keletą naudingų patarimų kaip tinkamai pasiruošti darbo pokalbiui, papasakojo apie savo profesijos ypatybes, neigiamas ir teigiamas puses bei su kokiomis rizikomis ir sunkumais tenka susidurti įsteigiant startuojančią įmonę (angl. start up). Įdomi Ignacio profesinė patirtis ir veržlumas ypatingai sudomino studentus, norinčius įkurti savo verslą, tad po paskaitos virė diskusija, svečias buvo užverstas klausimais.

„Labai džiaugiuosi jog Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubas suteikė man galimybę atvažiuoti į Kauną ir pasidalinti savo patirtimi“ – įspūdžiais dalijosi Ignacio Ibarra Mendoza. Susipažinęs su Lietuvos studentais jis teigė, jog čia auga puiki talentingų jaunuolių karta, kurios dėka šalies ekonomika sparčiai auga. Paskaitos pabaigoje Ignacio net užsiminė ateityje galvojantis apie verslo galimybes Lietuvoje.

Ieva Purmalytė

Jono Petronio nuotr.