2013 metai – ryškiausi M. de Cervanteso klubo istorijoje

2013 metus M. de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubas gali drąsiai laikyti pergalingais, sėkmingais ir pačiais ryškiausiais visoje savo istorijoje. Beveik dvigubai pagausėjęs ispaniškos kultūros gerbėjų būrys suorganizavo daugiau negu 20 įvairiausių renginių, tryško idėjomis ir ištisus metus kėlė patį tikriausią ispanišką šėlsmą Vytauto Didžiojo universitete.

Pats mylimiausias M. de Cervanteso klubo narių metas yra pavasaris, nes būtent tada suorganizuojama daugiausiai renginių, o atšilęs oras ir ryškiai šviečianti saulė primena Ispaniją. Šis pavasaris pradėtas pergale – tradiciniuose universiteto bendruomenės apdovanojimuose „V2“, klubas buvo išrinktas Vytauto Didžiojo universiteto metų studentiška organizacija. Tą kartą ant scenos krykštavę „muchas gracias“ (liet. „labai ačiū“), klubo nariai prižadėjo savo gerbėjams padovanoti fiestą. Taip visi ispaniškų melodijų gerbėjai buvo pakviesti į renginį „Vamos a cantar en español“, kuriame kiekvienas norintis, su klubo pagalba, galėjo atlikti dainą ispanų kalba.

Balandžio mėnesį startavo ispaniška šiluma, linksmybėmis, flamenko šokiais ir naujomis žiniomis apie pietų kraštą pripildyta pavasario šventė „Primavera en español“. Jau trečius metus iš eilės M. de Cervanteso klubo, VDU UKI ir Ispanijos Karalystės ambasados organizuojamas festivalis sugrįžo su šūkiu „Descubre, conoce, enamórate“ (liet. „Atrask, pažink, įsimylėk“). Šiais metais „Primavera en español” lydėjo įspūdingi skaičiai: dvi savaitės ispaniško šėlsmo, 12 skirtingų renginių, 10 lektorių iš Lietuvos ir užsienio, 20 rėmėjų ir bičiulių, 70 prie festivalio įgyvendinimo prisidėjusių studentų. Renginiai, skirti saulėtojo krašto literatūrai, ekonomikai, kinui, kulinarijai, vynininkystei bei šokio menui pažinti, pritraukė daugybę dalyvių iš visos Lietuvos ir Ispanijos. Dvejoms savaitėms Ispaniją į Kauną „perkėlęs“ M. de Cervanteso klubas tapo pačiu tikriausiu ispaniškos kultūros židiniu Lietuvoje.

Rudens semestrą ispanų kalbos ir kultūros klubas sulaukė dar daugiau naujų narių bei atsigręžė į socialinę veiklą. Spalio pradžioje, nepabūgę lietaus ir šalčio, klubo nariai išsiruošė į VDU Kauno botanikos sodą, kur surengė rudeninę talką. Taip pat jų laukė ekskursija ispanų kalba, kurią vedė Manuelis Lopezas, savanoris Botanikos sode. Užsimezgusi ispano ir klubo pažintis peraugo į gražią draugystę ir tik patvirtino, kad M. de Cervanteso klubas vienu iš savo veiklos prioritetų laiko studentų, savanorių ar praktiką atliekančių asmenų iš ispanakalbių šalių, integraciją į VDU bendruomenę. Šiek tiek vėliau, rudeniui įsibėgėjus, buvo suorganizuota ispaniška vakaronė, kurioje dalyvauti pakviesti visi Kauno užsienio studentai. Galiausiai sugrįžo ir trečius metus organizuojamas bei tradiciniu tapęs renginys apie studijas Ispanijoje, kurio metu vis daugiau studentų nori pasidalinti savo patirtimi.

Žiema ispaniškajai organizacijai atnešė ramybę, jaukumą bei galimybę pagaliau atsipūsti po tokių aktyvių, ryškių ir energingų metų. M. de Cervanteso klubo nariai su plačiomis šypsenomis pasitinka 2014-ius ir su nekantrumu laukia kuomet galės atšvęsti klubo trečiąjį gimtadienį, į kurį, žinoma, pakvies kiekvieną ispaniškos kultūros gerbėją.

¡Adios 2013, Hola 2014!